Online reisconcern Travix heeft afstand gedaan van online reisaanbieder Easytobook.com. Het Indiase Makemytrip heeft Easytobook overgenomen.

Dit bevestigt een woordvoerder van Travix aan NUzakelijk.

Makemytrip geeft ongveer 5 miljoen euro uit aan de overname. Hier zit ook een extra investering in Easytobook bij inbegrepen.

Travix is onderdeel van BCD, het concern van John Fentener van Vlissingen. Onder Travix vallen verder nog Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en VakantieXperts.

Volgens Mangelaars is Travix als geheel beter in het boeken van vluchtreizen. Easytobook is sterker in boekingen bij hotels, volgens de ceo.

Mankracht

Verder is het ook een kwestie van mankracht. Mangelaars legt uit dat Travix zich wil concentreren op het introduceren van meer producten in het huidige platform.

"We lanceren zoveel producten per week, maar er zijn maar zoveel programmeurs beschikbaar. Je kan maar zoveel code schrijven."

Over de beursplannen van BCD met Travix zegt Mangelaars: "Wij zijn nu heel sterk gefocust op het maken van Travix in een online bedrijf. Afhankelijk daarvan bepalen we hoe we gaan financieren."