Ondanks de 24 uursstaking bij Flora Holland slaagde de bloemenveiling er vrijdag in alle verkochte bloemen en planten af te leveren. 

De staking zorgde op sommige locaties wel voor enige vertraging, aldus een woordvoerder van de coöperatieve onderneming. Volgens hem waren er voldoende werkwilligen om het werk door te laten gaan.

In totaal hebben zeshonderd tot achthonderd werknemers hun werk neergelegd, meldt bestuurder van vakbond CNV Dienstenbond Kitty Huntjens vrijdagochtend. 

FNV-bestuurder Celil Çoban laat weten dat er op de veiling in Naaldwijk vierhonderd werknemers staken. Volgens de vakbond loopt het aantal stakers nog steeds op. Op de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg zouden ook de veilingmeesters het werk volgens FNV Bondgenoten een halfuur hebben neergelegd.

Aan de Slag

De werknemers willen vrijdag om 18.00 uur weer aan de slag gaan. De vakbonden eisen van FloraHolland een uitnodiging voor onderhandelingsgesprekken. Als de bonden die van het bedrijf niet krijgen, gaat de staking volgens CNV-bestuurder Huntjens maandag verder.

Werknemers van FloraHolland staken omdat ze een betere ontslagvergoeding eisen in het nieuwe sociaal plan van het bedrijf. De onderhandelingen over het plan strandden in november.

Vooraf hadden volgens Huntjens ongeveer een paar honderd mensen aangegeven bereid te zijn actie te voeren. Bij Flora Holland werken ongeveer vierduizend mensen.