Het economisch vertrouwen in de eurozone is deze maand verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie donderdag heeft gepubliceerd.

De index waarmee het vertrouwen in de eurolanden wordt gemeten, steeg in januari van 100,4 naar 100,9. Een stand hoger dan 100 geeft aan dat het vertrouwen boven het gemiddelde van de periode 1990 tot en met 2012 ligt.

Vooral het vertrouwen van consumenten, dienstverleners en winkeliers verbeterde. Ondernemers in de industrie en de bouw werden daarentegen somberder. Binnen de eurozone was het beeld gemengd. In Frankrijk en Duitsland trok het vertrouwen aan, terwijl de graadmeter voor Nederland met 1 punt daalde tot 97,4.

Personeel

Dienstverleners en detailhandelaren in de eurolanden verwachten meer personeel aan te gaan nemen. In de industrie bleven de verwachtingen ten aanzien van de werkgelegenheid stabiel, terwijl ondernemers in de bouw verwachten dat het aantal banen afneemt.

Buiten de eurozone trok het vertrouwen vooral in Polen en Groot-Brittannië flink aan. De index voor het vertrouwen in de Britse economie is al opgelopen tot 115,9. Dat is veruit de hoogste score onder de grootste economieën van Europa.