De reisorganisatie Bushman, ook handelend onder de namen Tasman Travel, Impala Reizen, Uniek Afrika, Travel House en World Wide Weeks, zit in financiële problemen. 

Het bedrijf heeft woensdag bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gemeld dat het niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

Consumenten die rechtstreeks bij Bushman een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan ontvangen volgens de SGR binnenkort instructies hoe zij vooruitbetaalde reissommen terugbetaald kunnen krijgen.

Klanten die via een reisbureau hebben geboekt kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

Betalingen

''Een beperkt aantal reizen zal nog kunnen worden uitgevoerd. Klanten ontvangen daarover bericht van hun reisagent of van SGR. In alle gevallen geldt dat wij dringend adviseren geen betalingen meer aan Bushman te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator'', aldus de organisatie.

Eerder dit jaar ging Reisbureau Oad failliet. Inmiddels zijn een aantal onderdelen overgenomen door branchegenoten.