Anouk is genomineerd voor de LEF-award. De zangeres neemt het op tegen ondernemer Hans Biesheuvel, presentator Humberto Tan en ontwerper Daan Roosegaarde.

De LEF-award is een onderdeel van Big Improvement Day (BID) 2014, waar NUzakelijk mediapartner van is.

De prijs gaat naar de persoon die het meest zijn nek durft uit te steken. Bezoekers van NUzakelijk kunnen middels hun stem beslissen wie van de vier genomineerden het meest in aanmerking komt voor de LEF-award.

De jury, bestaande uit Hanneke Verburg, Ronnie Overgoor, Sander Stallinga, Arko van Brakel en Ben Woldring, heeft een voorselectie gemaakt.

Songfestival

Anouk is genomineerd vanwege haar deelname aan het Songfestival in 2013. Volgens de jury heeft ze met haar nummer Birds vastgehouden aan haar eigen stijl. Bovendien heeft ze haar deelname "zakelijk en met lef" benaderd.

Zo liet de zangeres in een interview met NU.nl voorafgaand aan het Songfestival weten niet bang te zijn haar carrière op het spel te zetten. "Er zijn 125 miljoen mensen die de finale bekijken, als 1 procent zegt het eens te gaan checken op iTunes, dan zit ik hartstikke goed", aldus Anouk.

Hans Biesheuvel trad in 2013 af als voorzitter van MKB-Nederland, om daarna met ONL een eigen ondernemersvereniging op te zetten. "Het getuigt van lef om af treden en vervolgens toch je ambitie waar te maken om het ondernemersklimaat in Nederland vooruit te helpen", aldus de jury.

Humberto Tan gaf zijn gewaardeerde positie bij BNR op om in zijn eentje de talkshow RTL Late Night te beginnen en de strijd aan te gaan met gevestigde programma’s. "Dat doet hij met eigen signatuur", vindt de jury.

Kunstenaar Daan Roosegaarde, die afgelopen zomer zijn opwachting maakte in het programma Zomergasten, toont volgens de jury lef door op een vernieuwende manier om te gaan met bestaande zaken. "Roosegaarde brengt partijen bij elkaar en is niet bang voor het onbekende en om te falen."

BID-award

De LEF-award wordt op 21 januari 2014 uitgereikt in de RAI in Amsterdam. Naast deze prijs worden dan ook de ID-award, de 3e-Dinsdag-award en de BID-award uitgedeeld.

In 2013 ging ruimtevaarder André Kuipers ervandoor met de LEF-award, omdat hij met zijn enthousiasme technologische innovaties dichter bij een breed publiek heeft gebracht.