Nieuwe vakantiebestemmingen en pakketreizen naar de Olympische Winterspelen in Sotsji stuwen de omzet van reisorganisatie Corendon. Dat blijkt uit een prognose die Corendon maandag bekend heeft gemaakt.

De reisorganisatie rekent voor volgend jaar op een omzet van 579 miljoen euro, tegen 548 miljoen dit jaar en 504 miljoen in 2012.

Volgend jaar krijgt Corendon er zes nieuwe bestemmingen bij, onder meer Malaga en Mallorca. Door een nieuwe samenwerking met KLM kunnen vakantiegangers vanaf januari ook met Corendon naar Curaçao.

Verder vliegt de onderneming tussen 7 en 23 februari een aantal keer op en neer naar het Russische Sotsji. Sportfans die zo'n reis boeken, zullen worden ondergebracht op een cruiseschip dat in de haven aan de Zwarte Zee ligt aangemeerd.

Egypte

Corendon heeft dit jaar ongeveer 5 miljoen euro winst gemaakt. Dat is minder dan de 6,7 miljoen euro die in 2012 in de boeken ging.

''Door de onrusten in Egypte zijn we dit jaar een groot aantal vluchten misgelopen'', verklaart een woordvoerster. ''Maar een toename in de reizen naar Turkije maakte dit deels goed.''

In totaal werden er dit jaar 591.000 reizigers uit Nederland en België op hun vakantieadres afgeleverd. Vorig jaar waren dat er nog 549.000. Corendon verwacht dat het aantal Nederlandse en Belgische klanten volgend jaar verder groeit naar 607.000 personen.