De acties van het cabinepersoneel van Transavia leveren zaterdag naar verwachting geen vertragingen van vluchten op. Dat heeft Sander Kok, vicevoorzitter van vakbond VNC, laten weten.

''Alle vluchten zullen normaal vertrekken. Maar wij geven geen toestemming meer aan Transavia om af te wijken van de cao op het gebied van werk- en rusttijden. Daar gaan we mee door totdat Transavia met een serieus bod komt'', zegt Kok.

De vakbonden vinden het onacceptabel dat de luchtvaartmaatschappij het personeel geen loonsverhoging wil geven.

Transavia laat weten bereid te zijn om weer met de bonden om tafel te gaan, ''maar de insteek blijft een nieuwe cao zonder loonsverhoging'', aldus een woordvoerster zaterdag.

Cabinebonden 

De actie is een initiatief van de cabinebonden UCN en VNC. Vakbond De Unie gaf eerder deze week aan dat de nul-lijn niet te verkopen is aan de werknemers van een luchtvaartmaatschappij, waarbij het passagiersvervoer het afgelopen jaar met 20 procent is gestegen en de productiviteit met 10 procent is toegenomen.

Ook bij moedermaatschappij KLM is er onrust onder het personeel. De stewardessen en stewards van KLM zijn ontevreden over het besluit hen op Europese vluchten onder de goedkopere cao van Cityhopper te laten vallen.