Vrachtwagenfabrikant DAF levert 600 trucks aan de Hongaarse transportonderneming Waberer International. De eerste 250 vrachtwagens zijn woensdag aan het transportbedrijf overgedragen. De order heeft een waarde van enkele tientallen miljoenen euro's.

Dat maakte DAF woensdag bekend.

De bestelling bestaat uit 150 trucks voor transport over middellange afstand en 450 voertuigen voor vervoer over lange afstanden. Waberer is een van Europa's grootste transportbedrijven met een vloot van meer dan 3000 vrachtwagens, waarvan meer dan 30 procent DAF's. De onderneming is vooral actief in Centraal- en Oost-Europa, maar wil de activiteiten in West-Europa uitbreiden.

Het Oost-Europese bedrijf koos voor DAF vanwege de schone motoren, betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en lage onderhoudskosten van de voertuigen. ,,Een jonge en moderne vloot is van groot belang om onze aanwezigheid in West-Europa verder uit te breiden; we verwachten een tweecijferig groeipercentage in omzet dit jaar'', zei topman Gyorgy Waberer.

DAF Trucks is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar, een van de grootste fabrikanten van zware trucks. De onderneming beschikt over productiefaciliteiten in Eindhoven (Nederland), Westerlo (België) en Leyland (Verenigd Koninkrijk).