De Nederlandse chatdienst Ebuddy is overgenomen door het eveneens Nederlandse Booking.com.

Dat stelt Ebuddy woensdag op een blog. Volgens het bedrijf gaat het om een 'acqui-hire',  wat inhoudt dat het bedrijf wordt overgenomen om het talent in het team van Ebuddy voor Booking.com aan de slag te krijgen.

Het is niet bekend hoeveel Booking.com, onderdeel van het Amerikaanse Priceline, daarvoor betaald heeft. Volgens een anonieme bron van Tweakers heeft Booking.com het personeel van Ebuddy gratis overgenomen. Het bedrijf had zijn activiteiten toch al willen staken.

Een woordvoerder van Ebuddy kon woensdag door NUtech niet worden bereikt.

Investeringsbedrijf Prime Ventures stak in 2008 6,5 miljoen euro in Ebuddy. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegenover NU.nl dat de overname door Booking.com "wel winstgevend is geweest", zonder in details te treden.

Chat

Ebuddy is vooral bekend van de online chatapplicatie. De dienst maakte het mogelijk om op de website in te loggen met MSN-, Yahoo-, Aim en Facebook-accounts om gebruik te maken van de chatfuncties van die diensten.

Ook maakt Ebuddy de app XMS, een Whatsapp-concurrent die beschikbaar is voor iOS, Android, Windows Phone, Blackberry en Symbian.

Maandelijks gebruiken 30 miljoen mensen de producten van Ebuddy. Het is niet duidelijk hoe lang die applicaties nog beschikbaar zullen zijn.