ING zet steviger in op matchmaking tussen business angels en ondernemers. “We zien steeds meer oud-ondernemers die actief willen investeren in jonge, snelgroeiende ondernemingen”, zegt Pieternel Aarts, directeur van subdivisie ‘Informal Investment & Financial Structuring’.

Aarts was tot medio 2012 regiodirecteur bij de ING-tak ‘Acquisition Finance & Structured Lending’, dat overnames, buyouts en andere vormen van eigendomswisseling financiert. Vanuit die functie nam ze een groeiende vraag naar investeringsactiviteiten waar. “Het gaat om zeer vermogende klanten, die bij ING polsten of we ze in contact konden brengen met snelgroeiende mkb-bedrijven.”

Matchmaker

Daarom heeft de ING-divisie ‘Private Wealth & Asset Management’ in de herfst van vorig jaar de afdeling ‘Informal Investment & Financial Structuring in het leven geroepen. ING speelt daarbij de rol van matchmaker tussen informal investors en mkb’ers.

Aarts: “In alle delen van het land organiseren we één à twee keer per jaar een bijeenkomst waar deze groepen elkaar ontmoeten. Uitgenodigde ondernemers kunnen hun bedrijf dan voor een groep van zo’n 15 informal investors pitchen.”

Regionale aanpak

ING hanteert een regionale aanpak, omdat de bank merkt dat durfinvesteerders vooral interesse hebben om geld te steken in bedrijven uit hun eigen regio. Aarts: “Ze willen ook graag een actieve rol kunnen spelen bij het bedrijf waar ze investeren. Het liefst rijden ze er makkelijk met de auto naar toe.”

Andersom ziet ING dat ondernemers ook aan zulke investeerders behoefte hebben. Aarts: “Ze hebben graag iemand waar ze actief mee kunnen sparren, maar niet per se een meerderheidsbelang wil hebben, zoals vaker het geval is bij private equity partijen.”

Grenzen

Voordat ING de afdeling optuigde, heeft het wel grenzen getrokken: niet iedere ondernemer maakt kans een pitch voor de informal investors uit te voeren. “Je moet jezelf bewezen hebben in de markt, dus je bent geen starter. Ook kun je niet aankloppen als je alleen een lening wil. Je moet bereid zijn om een belang af te staan.” Verder wijst Aarts erop dat ING het ondernemers afraadt om business angel te worden, als ze niet minstens over een aantal miljoen euro’s vermogen beschikken.

Ondernemend Oranje Kapitaal

ING Private Wealth & Asset Management, de divisie waar Aarts’ afdeling toe behoort, heeft in september ook geholpen bij het oprichten van een stimuleringsfonds voor mkb’ers. Het is de doelstelling om samen met vermogende families, serieondernemers, grote corporates  en pensioenfondsen, de kas van Ondernemend Oranje Kapitaal (OOK) met 100 miljoen euro te vullen, om minderheidsbelangen in snelgroeiende mkb’ers te verwerven.

Aarts: “Het is ten eerste een initiatief van, voor en door ondernemers, waar wij een begeleidende rol bij spelen. De aangestelde fondsmanager is nu bezig met de afrondende fase, waarin de laatste hand wordt gelegd aan de juridische documentatie van het fonds.”

Veel nieuwe aanmeldingen

Het gaat om investeringen vanaf € 250.000 tot maximaal € 10 miljoen. Ook bij OOK verlangen de investeerders dat ze actieve rollen spelen. Aarts: “Ze fungeren bijvoorbeeld als commissaris, zodat ze zich met de strategie kunnen bezighouden. Of ze dienen als kennisbron voor ondernemers, omdat ze specifieke branchekennis hebben.”

Volgens Aarts hebben sinds de aankondiging van OOK in september ‘heel veel ondernemers’ zich aangesloten bij het fonds. “Ik zie echt dat de interesse om te investeren erg gegroeid is in Nederland.”