Het aantal beschikbare banen in social media blijft stijgen en bedrijven verwachten ook voor de komende jaren meer te investeren.

Dit blijkt uit de Social Media Monitor van Social Embassy waar 75 bedrijven aan deelnamen.

Dienstverlening via social media wordt belangrijker voor bedrijven. Het aantal merken dat webcare aanbiedt via social media is gestegen van 74 procent naar 95 procent.

Verder zijn er meer banen beschikbaar binnen social media. Het aantal bedrijven dat meer dan 1 fte reserveerde voor de social media managers is gestegen van 34 procent naar 42 procent. Volgens de opstellers van het rapport geeft dit aan dat er meer behoefte is aan social media management.

Extern bureau

Hierbij wordt voor een groot deel een extern bureau ingezet om de strategie uit te voeren. 60 procent van alle bedrijven neemt een speciaal bureau in de arm.

Een derde van de bedrijven verwacht dat de investeringen voor social media met meer dan 50 procent gaan stijgen. Waar vorig jaar 1 procent meer dan vijfduizend euro investeerde in hun social media inzet, investeert nu 5 procent van de merken meer dan zesduizend euro in hun social media inzet.