Tienduizenden medewerkers van onder meer Apple, Google en Intel hebben een grote overwinning geboekt in een zaak tegen een aantal grote technologiebedrijven. Ze mogen van de rechter gezamelijk hun (voormalige) werkgevers aanklagen voor het maken personeelsafspraken.

De rechtzaak, die al sinds 2009 aan de gang is, krijgt hiermee de zogenoemde class action-status, dat inhoudt dat de werknemers de bedrijven mogen aanklagen namens de gehele groep mogelijk getroffen werknemers.

De Amerikaanse rechter Lucy Koh stelde dat er omvangrijk bewijs is voor de aanklacht van de werknemers. Die stellen dat de bedrijven afspraken met elkaar hebben gemaakt geen werknemers van elkaar over te nemen, waardoor hun salaris lager zou zijn uitgevallen. 

In totaal zouden er ruim 60.000 werknemers getroffen zijn door personeelsafspraken tussen bedrijven in Silicon Valley, waaronder Apple, Google, Adobe, Intuit en Intel. 

Ook is er volgens de rechter bewijs om aan te nemen dat de bedrijven in het geheim met elkaar communiceerden en de salarissen op elkaar afstemden.

Eerder bepaalde een Amerikaanse rechter dat er niet genoeg bewijs was voor een dergelijke rechtzaak. De werknemers kregen echter de kans om de zaak nieuw leven in te blazen, aan de hand van nieuw bewijs