Coolblue heeft deze week een online speelgoedwebwinkel geopend. Dat bevestigt het webwinkelbedrijf na berichtgeving in een aantal vakbladen.

In de winkel zijn nu vooral spullen van Lego en Playmobil te koop. Voor Sinterklaas en Kerstmis moet het volledige assortiment online beschikbaar zijn, zegt een woordvoerder van Coolblue donderdag.

De online verkoop van speelgoed groeit al jaren met dubbele cijfers. In het eerste halfjaar bedroeg de groei 24 procent, vrijwel evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. De online omzet bedroeg in de eerste zes maanden 31 miljoen euro.

Fysieke speelgoedwinkels hebben het juist steeds zwaarder. In 2012 daalde de omzet met bijna negen procent ten opzichte van een jaar eerder. Inmiddels wordt 27 procent van al het speelgoed online gekocht.

Coolblue

De speelgoedwinkel is de 147e gespecialiseerde webwinkel van Coolblue. Het concern richtte zich na de oprichting in 1999 vooral op elektronica. De laatste tijd heeft het bedrijf echter ook gespecialiseerde winkels geopend gericht op sportspullen, muziek- en outdoorproducten.

Coolblue boekte in de eerste helft van het jaar een omzetgroei van 42 procent. Over heel 2012 werd een omzet behaald van 168 miljoen euro.