Voetbalclub FC Twente daagt Grolsch voor de rechter vanwege de hoge bierprijzen in het stadion. Dat maakten de Enschedeërs dinsdag bekend. 

Volgens de club zijn de bierprijzen die Grolsch in rekening brengt niet marktconform in het betaald voetbal. Aanbiedingen van andere brouwerijen zouden dit bevestigen.

"FC Twente vindt het tot op heden niet verantwoord deze inkoopprijzen door te berekenen aan haar supporters. Dit heeft voor FC Twente inmiddels een aanzienlijke financiële schade tot gevolg gehad", melden de Tukkers in een verklaring. Grolsch is ook sponsor van de club en naamgever van het stadion.

Vorig jaar was er even sprake van dat er mogelijk Heineken getapt zou gaan worden in de Grolsch Veste. FC Twente benaderde Heineken om een bod uit te brengen om het bier in de Grolsch Veste te mogen schenken, maar een overeenkomst bleef uit.

Toenadering

Het afgelopen jaar leidden diverse toenaderingen tot Grolsch niet tot een oplossing, aldus de Enschedese club. "Sterker nog: Grolsch weigert inhoudelijk overleg, stelt voorwaarden voor dat overleg of beperkt zich tot de eis van nakoming van de bestaande niet-marktconforme overeenkomst."

Twente zegt die houding teleurstellend te vinden en niet te begrijpen. "FC Twente voelt zich hierdoor en vanwege de grote financiële gevolgen genoodzaakt de rechter te laten toetsen of de afspraken, zoals deze in de overeenkomst zijn vastgelegd, geldig zijn en door Grolsch op de juiste wijze worden nageleefd."