Uit bijna duizend inschrijvingen heeft de jury van de Accenture Innovation Awards tien innovatieve startups geselecteerd.

De volgende bedrijven maken kans op een Blauwe Tulp in de categorie Communications, Media & Technology:

IQ Messenger
IQ Messenger is een merkonafhankelijk platform voor zorgalarmering. Dat houdt in dat alle mogelijke alarmsystemen samenkomen in één handige applicatie. Als elke seconde telt, is dat wel zo handig.

Traintool
De startup Traintool is een e-learningplatform voor het aanleren van zogenoemde soft skills van werknemers. Won vorig bij de Nederlandse E-learning Awards een award in de categorie Innovatie en de Startup Award van UtrechtInc. Dat jaar was Traintool ook finalist bij New Venture.

Social Shop
In de Social Shop van Favela Fabric kunnen consumenten hun eigen online shop openen met hun favoriete producten. Voor elk product dat hij of zij via zijn shop verkoopt, ontvangt deze een commissie, die gedeeld wordt met de koper. 

Viedit
Een marktplaats voor video-editors, dat is Viedit in het kort. Consumenten of bedrijven delen hun zelfgemaakte video's op het platform en vermelden hun voorkeuren, waarna een geschikte editor gekozen wordt.

Songflow
Voor beginnende artiesten is het lastig geld te verdienen. Met Songflow kunnen zij hun muziek in één keer naar alle muziekplatforms uploaden en al hun fans managen. Ook zijn alle royalties voor de artiest.

Squla
Squla maakt leren weer leuk! De startup stimuleert thuis leren met leermodules op apps, die naadloos aansluiten op de leerstof van basisscholen. Er zijn al meer dan 50.000 apps verkocht en er is een samenwerking met Cito.

Synerscope
Big Data is overal, en dat kan nogal overweldigend zijn om dat allemaal te analyseren. Vooral complexe data, zoals medische data, kan met Synerscope eenvoudig door experts geïnterpreteerd worden.

iLost
iLost brengt gevonden en verloren voorwerpen in één klik bij elkaar via een centraal online platform.  iLost publiceert gevonden voorwerpen automatisch online. Geen telefonische inlichtingen meer, dus tijdsbesparing voor klant en medewerker. 

LUXeXcel
Het huidige 3D-printen print laag voor laag, en daardoor zijn oppervlakten niet heel glad. En laat dat nou net heel belangrijk zijn voor het maken van lenzen. LUXeXcel 'print' lenzen waarbij elke druppel gecontroleerd en aangepast kan worden. Zo worden supergladde lenzen gemaakt, waarbij afwerking niet nodig is.

Whistler
Whistler is een nieuw gebruiksvriendelijk apparaat om luchtwegklachten bij hele jonge kinderen te meten. Zo kan eindelijk een goede diagnose worden gemaakt.