Uit 969 inschrijvingen zijn vijf finalisten geselecteerd die kans maken op de Groene Tulp, de prijs voor de meest duurzame innovatie.

De jury van de Accenture Innovation Awards 2013 heeft de volgende vijf innovaties gekozen:

Carborex MS
Een upgrade voor biogas, zo is het Carborex-installatiesysteem van Dirkse Milieutechniek het beste te omschrijven. Zo maakt het systeem biogas met de kwaliteit van aardgas. En, niet onbelangrijk: het is ook kleinschalig te realiseren.

Zeewaar
Zeewaar B.V. teelt duurzame zeewierproducten in Nederlandse wateren. Het 'groene goud' is niet alleen gezond en geschikt voor consumptie, het neemt ook nog eens CO2 op en zet het om in zuurstof. 

EcoChain
De startup EcoChain, die software maakt voor bedrijven om hun duurzaamheidsdoelen te monitoren, is geen onbekende. EcoChain zat dit jaar bij de laatste drie bedrijven van Tech All Stars, een startupcompetitie van de Europese Commissie.

FLOFLO
Er is een groot tekort aan schoon drinkwater op de wereld. Met de doe-het-zelf-boortoren van FLOFLO kunnen mensen in ontwikkelingslanden zelf goedkoop boren naar drinkwater. Zo zijn ze niet meer afhankelijk van anderen en stimuleren ze hun eigen lokale economie.

Innovative Gear Designs
De automotive, machinebouw- en luchtvaartindustrie zit vol tandwielen. Green Motion Technologies belooft met Innovative Gear Designs niet alleen kleinere maar ook meer efficiënte tandwielen, waarmee veel op kosten en gewicht bespaard kan worden.