De Nederlandse tak van het internationale advies- en accountantskantoor PwC heeft zijn winstgevendheid in het gebroken boekjaar 2012/2013 zien verbeteren bij een licht lagere omzet. 

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Volgens bestuursvoorzitter Peter van Mierlo hebben de economische en maatschappelijke omstandigheden hun stempel op het bedrijf gedrukt.

De omzet daalde daardoor licht, tot 663,8 miljoen euro. ''Helaas hebben we de omzetgroei van vorig jaar moeten prijsgeven maar we zijn er wel in geslaagd de wendbaarheid en weerbaarheid van de organisatie te versterken'', aldus de topman.

Kostenbesparingen

Dankzij kostenbesparingen steeg de winst wel. Het bedrijfsresultaat nam toe tot 90,7 miljoen euro, tegen 79,6 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf blijft ook dit jaar scherp op de kosten letten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar mogelijkheden om beter samen te werken met andere Europese takken van het concern.

PwC spande zich het afgelopen jaar in voor het herstel van de winstgevendheid. ''Die hebben we nodig om actief te blijven aan de top van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven'', zei financieel directeur Ad van Gils.

PwC heeft in Nederland ongeveer 4400 mensen in dienst. In totaal is het concern met zo'n 180.000 mensen actief in 158 landen.