Thessa Menssen, financieel directeur van bouwconcern BAM, is donderdagavond uitgeroepen tot Topvrouw van het jaar 2013. Ze ontving de onderscheiding in Santpoort van juryvoorzitter Gerdi Verbeet.

Menssen liet in de verkiezing Susan Swarte, financieel directeur van Octoplus NV, en Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), achter zich.

Volgens de jury, bestaande uit onder andere Gerdi Verbeet, Hans Wijers en Gerrit Zalm heeft de winnares een heldere en transparante leiderschapsstijl. 

"Mijn passie is samen met mensen resultaten boeken. Dat het volgen van mijn passie heeft geleid tot een mooie prijs als deze vind ik heel bijzonder. Ik hoop dat dit andere vrouwen inspireert om hun hart te volgen", reageerde Menssen op haar titel.

Misverstand

Stichting Topvrouw van het jaar organiseert de verkiezing sinds 2005. De organisatie wil met het evenement het misverstand dat er in Nederland onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is wegnemen. Onder andere Merel van Vroonhoven, Ellen Faber en Isabelle Spindler-Jacobs wonnen eerdere edities.