Managementcoach Jan van Setten riep werkgevers woensdag op de Week van de Ondernemer op "remparachutes" door te knippen. Volgens hem denken zowel bedrijven als personeel nog te vaak in beperkingen, en te weinig in mogelijkheden.

In een inspirerende sessie probeerde de spreker een brug te slaan tussen personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt en bedrijven. De managementcoach gaf tips hoe menselijk kapitaal "tot vol vermogen" gedreven kan worden. "Je moet anders gaan kijken naar dezelfde mensen", pleitte hij.

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen volgens hem vaak nog goed van waarde zijn voor bedrijven. Dat het aannemen van Wajongers of ouderen soms gepaard gaat met subsidies moet volgens Van Setten niet de reden zijn hen aan te nemen.

"Je moet mensen aannemen die bij de DNA van je bedrijf passen. Die geloven waar jij in gelooft. Dan maken leeftijd of andere factoren niet uit."

Vacatures

Van alle vacatures die in Nederland worden vervuld wordt slechts 2 procent ingevuld door 55-plussers. Dat is volgens Van Setten te weinig. "Ouderen hebben ervaring en zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan. Waarom maken we geen gebruik van hen?"

Het belangrijkste waar je als ondernemer je personeel op moet sturen is hun instelling, zei van Setten. De coach maakte daarbij het onderscheid tussen "droeftoetertjes"  en "bruistabletjes".

Als er mensen ongemotiveerd rondlopen in het bedrijf moet je dit niet laten liggen, maar het gesprek aangaan, moedigde hij aan. "Vraag hen op respectvolle manier na te denken over waarom ze dagelijks naar hun werk gaan. Wat zouden ze missen als ze niet bij jou zouden werken? Dan zet je hen op positieve wijze aan tot nadenken."