De baas van de Duitse spoorwegen wil aanzienlijk meer geld om de treinen bij de oosterburen aan de gang te houden.

De baas van de Duitse spoorwegen wil aanzienlijk meer geld om de treinen bij de oosterburen aan de gang te houden. Rüdiger Grube vraagt 1,2 miljard euro meer per jaar van de overheid.

Ook wil hij de komende vijf jaar het aantal banen met 1500 banen uitbreiden en ruim 600 mensen opleiden tot verkeersleiders.

Hij zegt dat zaterdag in een gesprek met het Duitse Focus. Net als in Nederland kampt ook de Deutsche Bahn geregeld met problemen.

Hoofdnet 

Zo moest het station van de stad Mainz, hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts, de afgelopen weken af en toe van het hoofdnet worden ''losgekoppeld'' door personeelsgebrek.

Grube meent dat meer geïnvesteerd moet worden in het spoornet om de boel in stand te houden. Van de 34.000 kilometer rails in Duitsland, stamt meer dan de helft uit de 19e eeuw.

Van de 25.000 spoorbruggen zijn er zo'n 9000 voor 1900 gebouwd en hebben 1400 bruggen dringend onderhouden nodig.

Ontruiming

De politie ontruimde vrijdagmiddag op het station van het vliegveld van Frankfurt een ICE-trein omdat deze gevaarlijk overvol was.

Door pech met een van de treinstellen in Dortmund was de trein daar met de helft bekort. Onderweg ontstond volgens de politie een riskante situatie doordat te veel mensen instapten. De reizigers moesten met een andere trein verder.