Samsung lijkt Apple af te troeven door als eerste met een smartwatch op de markt te komen. 

Het Koreaanse techbedrijf presenteert volgende week woensdag in Berlijn naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy Gear, een horloge dat via NFC-techniek verbonden is met een telefoon. Apple zou ondertussen werken aan de iWatch. 

Rond het horloge van Samsung worden berichten steeds concreter. Via het twitteraccount Evleaks, dat vaker vroegtijdig gegevens lekt, zijn afbeeldingen vrijgegeven van een app voor de Samsung Galaxy Gear. Via de app kunnen gebruikers programma's en achtergrondafbeeldingen doorsturen naar de telefoon. 

Het is niet bekend of de Galaxy Gear alleen met bepaalde telefoons van Samsung kan communiceren. Ook over de noodzakelijkheid van een NFC-connectie is niets bekend.

De telefoon maakt namelijk gebruik van bluetooth om gegevens over te sturen van de telefoon naar het horloge. NFC wordt doorgaans gebruikt om apparaten elkaar te laten vinden, waarna bluetooth of wifi het overneemt. 

Sony

Helemaal alleen zijn Apple en Samsung niet als het gaat om de smartwatch. Sony werkt aan zijn eigen Smartwatch 2, terwijl ook LG met een horloge bezig is. Daarnaast spreekt het concept van een verbonden horloge zo tot de verbeelding dat de Pebble-smartwatch vorig jaar al via crowdfunding van de grond is gekomen. 

Apple is nog altijd stil over zijn troef, al liet topman Tim Cook begin dit jaar aantekenen dat hij meer ziet in een horloge dan in een hightech bril, sneerde hij naar de Google Glass-bril van de concurrent.

Geruchten gaan dat Apple zijn horloge maakt van gebogen glas. Het Amerikaanse techbedrijf presenteert dinsdag over een week waarschijnlijk zijn nieuwe iPhone. Dat Apple ook de iWatch aankondigt, is volgens Amerikaanse techweblogs onwaarschijnlijk.