Bestuursvoorzitter van het Zeeuwse nutsbedrijf Delta Rob Frohn vertrekt, omdat hij een nieuwe baan heeft. Dat maakte Delta vrijdag bekend.

Na anderhalf jaar neemt hij afscheid van het bedrijf, om zitting te nemen in de Raad van Bestuur van Anthos International AG. Dat is het financiële concern van de familie Brenninkmeijer.

De Raad van Commissarissen vindt het naar eigen zeggen "jammer" dat Frohn na een "relatief korte periode" Delta verlaat, maar respecteert zijn beslissing.

Rust

"Hij heeft rust gebracht bij Delta na een roerige periode eind 2011. Er ligt nu een duidelijke strategie voor Delta", laat president-commissaris Daan van Doorn weten in een verklaring.

De 53-jarige Frohn wordt tijdelijk opgevolgd door de huidige financiële topman Frank Verhagen. De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een opvolger.

Zeeland

Delta levert gas, water en elektriciteit en biedt internet, telefonie en radio aan. Ook verwerkt het bedrijf afval. Delta is het sterkst vertegenwoordigd in de provincie Zeeland.

Delta is eigendom van 19 Noord-Brabantse en Zeeuwse gemeenten en van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Zeeland is de grootste aandeelhouder, met 50 procent van de aandelen.
Borssele

Borssele

In 2011 trad de toenmalige directeur Peter Boerma af, nadat bleek dat Delta plannen voor een tweede kerncentrale in Borssele in de prullenbak zag verdwijnen.

Delta is samen met het Duitse energiebedrijf RWE eigenaar van de kerncentrale in Borssele.