De aandelenbeurs in Tokio wist donderdag wat te herstellen na de recente verliesbeurten. De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden op Wall Street.

Ook profiteerden de oliebedrijven van de sterke stijging van de olieprijzen. Beleggers bleven wel terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond Syrië.

De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 13.459,71 punten. Inpex steeg ruim 5 procent. Het grootste Japanse olie-exploratiebedrijf profiteerde van de duurdere olie, die woensdag het hoogste niveau in 2 jaar tijd bereikte.

Panasonic zakte 2 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei trekt het Japanse technologiebedrijf zich terug uit de markt voor smartphones.

De andere belangrijke effectenbeurzen in het Verre Oosten gingen eveneens omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul steeg de Kospi 1,2 procent.

De All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. Qantas Airways maakte een koerssprong van 14 procent. De grootste Australische luchtvaartmaatschappij wist in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 30 juni, weer terug te keren naar winst.