De Telegraaf Media Groep (TMG) gaat samenwerken met het jonge veilingplatform Thuisbieden.nl. 

Thuisbieden is een online veilingsite voor elektronica. Speurders.nl, dat in handen is van TMG, mag gebruik gaan maken van de techniek van Thuisbieden, dat ook blijft voortbestaan als zelfstandige website, zei oprichter Jeroen Sakkers dinsdag.

Via Thuisbieden kunnen consumenten bieden op artikelen van onder meer de winkels Saturn, MediaMarkt en Redcoon, waarbij stevige kortingen kunnen worden verkregen. Het meedoen aan een veiling kost 1 euro en dat geld wordt gebruikt om korting te genereren. Hoe meer deelnemers, hoe meer korting, lichtte Sakkers toe.

Speurders en Thuisbieden delen de omzet die door Speurders Veilingen wordt gegenereerd. Sakkers wilde niet zeggen wat de verdeelsleutel precies is.

Maar er wordt ''eerlijk en netjes'' gedeeld, zei hij. Volgens hem biedt de samenwerking voordeel voor beide partijen. Speurders heeft ''veel relevant verkeer en bezoekers, wij bieden het concept en de techniek''.

Thuisbieden werd in maart van dit jaar gelanceerd en heeft inmiddels een omzet gedraaid van 200.000 euro. Er worden inmiddels enkele honderden veilingen per maand gehouden.