Royal HaskoningDHV heeft de medewerking aan een project in Oost-Jeruzalem stilgelegd na een waarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Dat schrijft het ingenieursbureau dinsdag op zijn website. De regering ontmoedigt investeringen van Nederlandse bedrijven in gebieden die Israël bezet.

Royal HaskoningDHV zegt in overleg te zijn met alle betrokken partijen over de mogelijke consequenties voor het project. Het bedrijf ontwerpt een waterzuiveringsinstallatie in Oost-Jeruzalem. "Wij hechten zeer aan onze integriteit en werken altijd volgens de (inter)nationale wet- en regelgeving", schrijft het ingenieursbureau.

De overheid informeert Nederlandse bedrijven altijd als ze actief zijn in de bezette gebieden, zegt een woordvoerder van het ministerie. Ook verleent de overheid geen assistentie aan deze ondernemingen. De nederzettingen zijn op basis van het volkenrecht onrechtmatig.

Het ministerie benadrukt dat het voor Nederlandse bedrijven niet verboden is om in de bezette gebieden werkzaam te zijn. Die verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijven zelf.