Financieel directeuren zijn in meer dan de helft (55 procent) van de gevallen afkomstig uit het eigen bedrijf.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 2.000 cfo’s (chief financial officers) door arbeidsbemiddelaar Robert Half.

Wanneer er intern geen geschikte opvolgers te vinden zijn, wordt er vaak in dezelfde branche gezocht. Zo wordt in 29 procent van de gevallen een medewerker van een concurrent aangenomen als cfo. De helft van hen is op dat moment ook al cfo.

"De keuze voor een nieuwe financieel directeur is lastig. Vaak kiest men voor een interne promotie: huidige medewerkers kennen het bedrijf en kunnen soms meekijken met hun voorganger", aldus Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland in een persbericht.

Opvolger

cfo’s hebben lang niet altijd een opvolger in gedachten. Iets minder dan de helft heeft geen idee wie zijn of haar plek zou moeten invullen. Dit komt vooral door tijdgebrek. "We zien dat veel cfo’s duidelijk andere prioriteiten hebben dan het identificeren en begeleiden van een mogelijke opvolger", aldus Renken.

Veel cfo’s denken het uiteindelijk te schoppen tot ceo. Ongeveer 30 procent van de financieel directeuren denkt dat de cfo binnen het management team het meeste kans maakt om te zijner tijd de functie van ceo over te nemen.