Madonna verdiende het afgelopen jaar meer dan elke andere ster. De Queen of Pop harkte 125 miljoen dollar binnen, berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Daarmee blijft ze onder meer Lady Gaga en Oprah Winfrey voor.

Madonna verdiende vooral goed aan haar succesvolle wereldtournee MDNA. De bijbehorende cd flopte, maar de toer was goed voor ruim driehonderd miljoen aan inkomsten.

Ook verdiende de 55-jarige zangeres volgens Forbes veel met de verkoop van merchandise, haar kledinglijn, geurtje en investeringen. Volgens het Amerikaanse zakenblad verdiende Madonna nooit eerder zo goed als tussen juni 2012 en juni 2013.

Steven Spielberg staat met een inkomen van honderd miljoen dollar op de tweede plek. De regisseur verdient vooral aan succesfilms als E.T. en Jurassic Park, die nog steeds geregeld worden uitgezonden.

Cowell

Op de derde plek staan Simon Cowell, Howard Stern en E.L. James. Alle drie verdienden ze het afgelopen jaar 95 miljoen dollar. Forbes riep Cowell, bedenker van diverse talentenjachten, en tv- en radiopersoonlijkheid Stern eerder deze maand al uit tot rijkste tv-sterren.

Schrijfster E.L. James verdiende miljoenen met haar triologie 50 Shades of Grey.