Nederland wordt volgend jaar het partnerland van vakbeurs Hannover Messe, een van de belangrijkste industriële beurzen ter wereld.

Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Als partnerland krijgt Nederland extra mogelijkheden om op de vakbeurs eigen technische kennis tentoon te stellen met presentaties en met een extra grote stand, legt een woordvoerder uit.

''Elk jaar kiezen wij een partnerland. Dit jaar was dat Rusland; dat land wordt dan nadrukkelijk onder de aandacht gebracht bij de bezoekers en krijgt zo de mogelijkheid om internationale handelsbetrekkingen te verbeteren'', aldus de woordvoerder.

''Nederland is innovatief in de machine- en installatiebouw alsmede in de energietechnologie. Ook is het land zeer sterk in de wereldwijde export en een belangrijke handelspartner voor de Duitse industrie. Kortom: de ideale keuze als een partnerland van 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs'', zegt Jochen Kockler, bestuurder bij de Deutsche Messe.

Handelspartner

Duitsland is verreweg de grootste handelspartner van Nederland. De handel tussen de twee landen is goed voor bijna 30 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product. ''Nederland en Duitsland hebben nauwe en vruchtbare economische betrekkingen. De Hannover Messe 2014 zal die verder versterken'', aldus Kockler.

Volgend jaar vindt de vakbeurs plaats van 7 tot 11 april. Er staan jaarlijks meer dan 6000 exposanten op de beurs en het evenement trekt zo'n 200.000 bezoekers.