Ronimo heeft als eerste Nederlandse gamestudio met succes geld ingezameld om de productie van een spel te bekostigen. In een week tijd haalde de Utrechtse studio 129 duizend dollar op. 

Vooraf werd gemikt op minimaal 125 duizend dollar voor het maken van het tactische actiespel Awesomenauts: Starstorm. De inzameling loopt nog tot en met 18 september. 

Ronimo gebruikt Kickstarter.com voor de financiering van zijn spel. Deze website wordt veelvuldig gebruikt voor het financieren van gameprojecten via crowdfunding, waaronder het avonturenspel van Tim Shafer en de Ouya-spelcomputer. De Utrechtste studio is het eerste Nederlandse gamebedrijf dat succesvol is via de website. 

In juni zag Paladin Studios uit Den Haag zijn inzameling om zeshonderdduizend dollar bijeen te krijgen voor het actierollenspel LFG: The Fork of Truth mislukken.

In diezelfde maand lukt het Interwave Studios uit Sittard niet op 58 duizend euro op te halen, terwijl het Friese Triangle Studios zijn doelstelling van zestigduizend euro niet haalde. 

Mijlpaal

Voor Ronimo betekent het behalen van de eerste mijlpaal dat de studio daadwerkelijk kan gaan werken aan Awesomenauts: Starstorm. "We gaan nu aan de slag met nieuwe personages, nieuwe muziek, een chatfunctie en de mogelijkheid als toeschouwer een wedstrijd te bekijken", liet de studio maandag weten.

Als het bedrijf nog meer geld ophaalt, kunnen gamers zelf levels bouwen of hun eigen draai geven aan bepaalde spelfuncties.