Griekenland zou midden 2014 de kapitaalmarkt weer op kunnen gaan. Dat heeft Yannis Stournaras, de Griekse minister van Financiën, maandag gezegd tegenover de Duitse krant Handelsblatt.

Bij een mogelijke veiling zou het volgens Stournaras niet om een groot bedrag gaan. Volgens de minister zou de opbrengst mogelijk minder dan 3 miljard euro bedragen.

Voordat de stap tot een obligatieveiling wordt gezet moet de staat wel aan een aantal voorwaarden voldoen, meldt Stournaras. Zo zou er een einde aan de recessie moeten zijn. Ook moet er sprake zijn van een primair begrotingsoverschot.

Volgens Stournaras heeft Griekenland geen nieuwe schuldsanering nodig. Wel roept hij op tot andere maatregelen, zoals gunstigere leenvoorwaarden voor het bestaande pakket.

Dit weekend zei Stournaras nog 10 miljard euro extra steun nodig te hebben in 2014, het jaar waarin de huidige steunprogramma van 240 miljard euro afloopt.

In dezelfde krant laat Jens Weidmann, president van de Bundesbank, weten dat de crisis in Griekenland alleen overwonnen kan worden door hervormingen in het land zelf. Hij sprak zich uit tegen verdere schuldsanering, zoals de Duitse president Angela Merkel eerder ook al deed.

Lees alles over Griekenland en de schuldencrisis in onze dossiers