Klanten van KPN en Hi kunnen binnenkort Android-apps betalen via hun telefoonrekening. Een creditcard is dan niet meer nodig.

Dat laten de bedrijven woensdag weten. KPN en Hi zijn de eerste Nederlandse providers die deze manier van betalen toepassen. In het buitenland gebeurt dit al langer.

"We zien dat een deel van de klanten geen creditcard heeft of deze niet wil gebruiken en hierdoor geen betaalde apps of games op hun Android-toestel kunnen installeren", aldus KPN. Een woordvoerder bevestigt tegenover NUtech dat ook e-books via de rekening betaald kunnen worden. "Alle aankopen in Google Play kunnen via de telefoonrekening worden afgerekend."

Maximum

De nieuwe betaalvorm wordt de komende weken aan consumenten aangeboden. Zakelijke klanten volgen later. Om hoge telefoonrekeningen te voorkomen kunnen klanten maximaal 10 euro per keer uitgeven via hun telefoonrekening. Per maand is er een maximumbedrag van 100 euro ingesteld.

Op de rekening zelf komt volgens KPN duidelijk te staan welke apps gekocht zijn voor welke prijs. De nieuwe betaalvorm brengt geen extra kosten met zich mee. De dienst werkt voorlopig alleen voor Android en niet voor bijvoorbeeld iOS of Windows Phone.

Vodafone maakt het al mogelijk Blackberry-apps te betalen via de belfactuur en stelde eerder dat het ook Android-apps op die manier wil gaan afrekenen. T-Mobile rekent Windows Phone- en Blackberry-apps af via de maandelijkse rekening.

Bekijk de 10 beste Nederlandse apps

Bekijk de 5 beste navigatie-apps