Vrijdag werd bekend dat América Móvil heel KPN wil overnemen. Een selectie van de belangrijkste gebeurtenissen in aanloop naar dit overnamebod.

8 mei 2012: América Móvil (AMX), eigendom van de Mexicaanse miljardair Carlos Slimbrengt een bod uit van 8 euro per aandeel op KPN en streeft naar een belang van maximaal 28 procent. Het Nederlandse bedrijf noemt het bod te laag.

29 mei 2012: Het bod van América Móvil is nu officieel, en het aandeel van het Mexicaanse bedrijf loopt op naar 27,7 procent.

1 juni 2012: KPN kondigt aan onderzoek te gaan doen naar de eventuele verkoop van het Duitse onderdeel E-Plus "om meer waarde te creëren voor aandeelhouders" Het bedrjif wil zijn aandeelhouders zo overtuigen om niet in te stemmen met het bod van de Mexicanen.

23 juli 2012: KPN verkoopt zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica Deutschland. De twee commissarissen van América Móvil hebben nog altijd niet ingestemd met de verkoop, evenmin als de Duitse toezichthouder voor de telecommarkt.

5 februari 2013:  KPN kondigt een aandelenuitgifte aan ter waarde van 4 miljard euro. Het nieuws valt slecht bij beleggers.

23 juli 2013: Bij de presentatie van de kwartaalcijfers blijkt een omzet- en winstdaling van KPN, vooral door druk op de mobiele markt.

29 juli 2013: América Móvil zegt zijn samenwerkingsovereenkomst met KPN, waarin stond dat het zijn belang onder de 30 procent zou houden, op. Daarmee is de weg vrij voor een groter Mexicaans belang.

9 augustus 2013: América Móvil brengt een bod van 7,15 miljard euro uit op alle aandelen KPN die het concern nog niet in bezit heeft.

26 augustus: América Móvil gaat akkoord met de verkoop van E-Plus en heeft er zelfs betere voorwaarden uit weten te slepen. De verkoopprijs bedraagt nu 8,55 miljard euro in plaats van 8,1 miljard.

29 augustus: De Stichting Preferente Aandelen B van KPN werpt een beschermingswal op tegen een overname. Met een zogenoemde call-optie, krijgen zij de helft min een van alle aandelen met stemrecht in handen.

30 augustus: América Móvil zegt in eem verklaring dat zij bereid zijn hun bod op KPN in te trekken als de beschermingswal van de Stichting KPN blijft.

9 september: De financieel directeur van KPN, Eric Hageman, legt zijn functie om 'persoonlijke redenen' neer. Welke dit zijn wordt niet bekend gemaakt. Steven van Schilfgaarde volgt Hageman op.

13 september: Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zegt dat er "bindende en aanvullende afpsraken" gemaakt moeten worden bij een eventuele overname van KPN door América Móvil om de de publieke belangen extra te borgen.

16 oktober: América Móvil ziet af van een overnamebod op KPN vanwege de beschermingswal van de Stichting en de gesprekken dat het Mexicaanse bedrijf had met het bestuur van KPN.

17 oktober: KPN-topman Eelco Blok sluit een dag na de bekendmaking dat América Móvil afziet van een overname, een bod van de Mexicanen alsnog niet uit.

18 oktober: Uit het biedingsbericht wordt duidelijk dat América Móvil 2,30 euro per aandeel wilde bieden dan de uiteindelijke 2,40 euro per aandeel.

22 oktober: Tijdens de presentatie van de derde kwartaal cijfers maakt KPN bekend dat de nettowinst ruimschoots is gehalveerd tot 87 miljoen euro vergeleken een jaar eerder.

28 oktober: In de Franse media verschijnt het bericht dat Orange in zijn verdere consolidatie van de Europese telecommarkt ook kijkt naar KPN. 

11 november: De Stichting KPN kondigt aan dat zij de aandelen in KPN willen teruggeven aan het bedrijf en heeft daarom de top van KPN gevraagd een buitengewone aandeelhoudersvergadering te plannen. 

20 november: Jacques Schraven, voorzitter van de Stichting, laat in een interview met NU.nl weten dat hij de overheid te terughoudend vindt bij dreiging op de telecommarkt. Schraven schetst in een overzicht de gang van zaken vanuit zijn standpunt.

10 januari: De financieel directeur van América Móvil zegt dat het bedrijf nog steeds oren heeft naar een overname van KPN.

21 maart: De Stichting KPN laat de beschermingswal weer zakken.