Ondernemer was vaak rebelse jongere

Ondernemers vertoonden op jonge leeftijd vaak antisociaal gedrag.

Volgens een Duitse onderzoeker is er een relatie tussen succesvolle ondernemers en rebelse jongeren, zo schrijft WTF.nl donderdag.

Mensen die op latere leeftijd hun eigen bedrijf hadden opgezet, bleken als tiener vaak te spijbelen, de regels van hun ouders niet te volgen, te spieken en kleine dingen te stelen uit winkels.

'"We denken dat dit de eerste tekenen van een ondernemende geest zijn"', legt onderzoeker Martin Obschonka uit aan Popular Science.

Anders denken

Het zou dezelfde drang zijn naar innovatie, anders denken, risico's nemen en regels breken waardoor diezelfde entrepreneurs in hun latere leven zo succesvol worden. Zo werden miljonairs als Bill Gates en rapper Jay-Z gearresteerd op jongere leeftijd.

Een hang naar het nemen van risico's bij jongeren kan een belangrijke rol spelen in hun latere ontwikkeling. "Het kan de basis zijn van een productief en sociaal  geaccepteerd ondernemerschap", zo concludeert Obschonka.

De duistere kant van de ondernemer is echter alleen gevonden bij mannelijke entrepreneurs. Bij vrouwelijke ondernemers werd deze relatie niet duidelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie