De site Werk.nl van het UWV kampt opnieuw met een storing. Werklozen kunnen daardoor geen sollicitaties doorgeven.

Ook kunnen geen nieuwe uitkeringen worden aangevraagd. Maandag was de site al offline, nadat het UWV afgelopen weekend enkele vernieuwingen had doorgevoerd. 

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Mensen die belangrijke wijzigingen in hun situatie niet tijdig kunnen doorgeven, krijgen uitstel van het UWV. Volgens een woordvoerder geeft de uitkeringsinstantie een week respijt vanwege de storing. 

Werk.nl kampte al eerder met storingen en krijgt veel kritiek van gebruikers. Werkzoekenden vinden de vacatures op de site niet relevant. De bereikbaarheid werd in een begin deze maand gepubliceerd rapport beoordeeld met een 4,8. 

Respijt

Werkzoekenden die wegens de storing wijzigingen niet op tijd kunnen doorgeven, krijgen van het UWV respijt, bevestigde een woordvoerder. Het is onbekend hoe lang de storing gaat duren.

Eerder deze maand concludeerde FNV Bondgenoten op basis van eigen onderzoek naar de bereikbaarheid van werk.nl in de maanden april en mei dat de site ondermaats presteert. De site werkt niet goed en is vaak onbereikbaar, stelt de vakbond.

Het digitale loket van het UWV moet op termijn de persoonlijke dienstverlening bij de uitkeringsinstantie goeddeels vervangen. Het UWV moet de komende jaren tot 2018 circa 489 miljoen euro bezuinigen. Het aantal arbeidsplaatsen wordt teruggebracht van 16.600 naar 14.500.