BAM bouwt mee aan Icedome Almere

Het Icedome in Almere wordt de nieuwe schaatstempel van Nederland. De bouw wordt onder meer uitgevoerd door bouwbedrijf BAM. 

BAM reageert verheugd op het vrijdag genomen besluit van de KNSB en NOC*NSF om de nieuwe schaatstempel in Almere te doen verrijzen.

''Voorlopig zijn wij even de winnaar'', aldus een woordvoerster. ''We gaan nu met de KNSB om de tafel om de plannen verder uit te werken.''

Het Icedome Almere moet in 2015 klaar zijn. Er komen twee hallen met ijsbanen, de ene voor recreatie en de ander voor topsportactiviteiten en wedstrijden met 20.000 tribuneplaatsen.

Er moet bovendien een kinderopvang en fitnessruimte komen. Het initiatief van ontwikkelaar Proplan kost 75 miljoen euro, de gemeente betaalt daaraan niet mee.

Proplan

"Het Icedome zal een enorme impuls aan de omgeving geven", zegt Proplan. "Te beginnen met 250 directe arbeidsplaatsen en veel indirecte werkgelegenheid." Ook rekent Almere op 1,2 tot 2 miljoen bezoekers per jaar.

De verliezende concurrenten Thialf uit Heerenveen en het Transportium uit Zoetermeer hebben nog tot volgende week vrijdag om in beroep te gaan tegen de voorlopige gunning. Tegelijkertijd gaan de sportbonden de voorlopige gunning met de Flevolanders uitwerken tot een contract.

De KNSB en NOC*NSF houden nog wel de mogelijkheid open om in Thialf en het TranSportium andere wedstrijden te organiseren, ook die van de ISU, de internationale schaatsbond.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie