Techstars, een Amerikaanse programma dat startups helpt bij het in de markt zetten van hun product, komt naar Europa en gaat een Nederlands bedrijf steunen.

Dat maakte het Nederlandse Peerby dinsdag bekend.

Techstars biedt begeleiding in de vorm van mentoren en geeft start-ups 100.000 dollar aan kapitaal. Peerby, een online platform voor het lenen van spullen van mensen in de buurt, is één van de elf Europese deelnemers.

Via de website kunnen mensen vragen om een product dat mensen in de buurt dan kunnen aanbieden. Het is ook mogelijk spullen te huren.

"Gedurende drie maanden krijgen de Amsterdammers training en advies van een groep Europese en Amerikaanse mentoren over hoe Peerby het snelste kan groeien", aldus het bedrijf in een verklaring.

Oprichter Daan Weddepohl: "Het is fantastich dat TechStars ons heeft uitgekozen. Het is een kwaliteitsstempel dat voor ons deuren opent naar internationale groei en financiering."

Het is pas de tweede keer dat een Nederlands bedrijf steun ontvangt via Techstars. Peerby ontving eind 2012 al een investering van uitgever Sanoma dat onder meer eigenaar is van NUtech.

Lees meer over startups