Snoepbedrijf Perfetti van Melle (PVM), bekend van onder andere Klene, Mentos en Fruittella, doet zijn fabriek in Hoorn van de hand.

De fabriek, waar onder meer het dropmerk Klene wordt geproduceerd, wordt overgenomen door The European Candy Group (TECG), dat in handen is van private equity investeerder Bencis Capital.

Naast de fabriek wordt een deel van de private label activiteiten, oftewel huismerken, van Perfetti van Melle overgenomen. 

De voorgenomen verkoop heeft gevolgen voor de werkgelegenheid bij andere locaties van de onderneming. Voor deze medewerkers wordt een sociale regeling opgesteld.

“De gevolgen voor de werkgelegenheid bij PVM zijn beperkt. Er zal een klein aantal arbeidsplaatsen verdwijnen in ondersteunende functies in Breda en Andelst”, zo laat een persvoorlichter van het bedrijf weten.

Goed gepositioneerd

TECG, dat via dochteronderneming Continental Candy Industries (CCI)  actief is op de snoepmarkt, vindt “de activiteiten in de fabriek in Hoorn goed gepositioneerd”. TECG wil op termijn een leidende positie in West-Europa realiseren.

Het merk Klene blijft wel eigendom van Perfetti van Melle. De productie wordt overgenomen door TECG, maar zal in Hoorn blijven plaatsvinden.

Het bedrijf richt zich vooral op merken, waardoor de huismerken minder goed passen in de internationale strategie van het bedrijf.

“Alleen de private label activiteiten die gekoppeld zijn aan de fabriek in Hoorn zijn verkocht, de rest blijft in handen van de vestiging in Andelst”, aldus de persvoorlichter.

Perfetti van Melle is actief in meer dan 150 landen. Wereldwijd werken er ruim 19000 mensen bij de onderneming. De hoofdkantoren staan in het Italiaanse Lainate en in Breda.