Het ministerie van Defensie en EVO willen medewerkers van de krijgsmacht naar een baan in de logistieke sector begeleiden.

Defensie en de ondernemersvereniging hebben daarom maandag een convenant getekend.

Volgens de afspraken zal het ministerie zijn medewerkers voorlichten over werk bij de handels- en productiebedrijven die lid zijn van de EVO. Ook kan het personeel een stage van maximaal drie maanden vergoed krijgen. In ruil daarvoor zal EVO zijn leden enthousiast maken over defensiemedewerkers. 

De ondernemersvereniging merkt dat veel handels- en productiebedrijven behoefte hebben aan logistiek personeel. Volgens EVO heeft juist Defensie dit soort mensen in huis. En omdat er bij het ministerie bezuinigd wordt, verwacht de vereniging dat er meer mensen op zoek gaan naar een baan in de logistieke sector.

Kwaliteiten

"Defensiepersoneel heeft een breed scala aan kwaliteiten die zijn opgedaan tijdens hun werkzaamheden, zoals professionaliteit, flexibiliteit, veiligheidsbewustzijn en een internationaal blikveld", zegt Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO.

Afgelopen maart sloot het ministerie al een vergelijkbaar convenant met energieconcern Shell. Ook dat bedrijf zoekt onder meer logistieke medewerkers, onderhoudspersoneel en operators.