Winkelketen iCentre, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, is failliet. De rechtbank in Haarlem heeft het faillissement uitgesproken, bevestigde een woordvoerster dinsdag.

Vorige week maandag kreeg de holding iCentre Group al uitstel van betaling. De keten met 34 vestigingen verkeerde al enige tijd in financiële problemen.

De rechtbank heeft Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten benoemd tot curator in het faillissement.

Elektronicaketen BAS Group, bekend van Dixons en MyCom, is in onderhandeling met iCentre om mogelijk onderdelen uit de failliete boedel over te nemen.

Het bedrijf zou interesse hebben in 24 winkels van iCentre, blijkt uit een fusiemelding bij de Autoriteit Consument en Markt. BAS Group is met 210 winkels van Dixons en MyCom de grootste elektronicaketen in ons land.

De winkels van iCentre zijn inmiddels gesloten. Bij Nederlands grootste Apple Premium Reseller werken ongeveer 400 mensen. Of zij allemaal ontslag krijgen, is nog niet bekend.

In totaal telt Nederland een kleine 60 zogeheten 'Apple Premium Reseller' zaken. Deze zijn in handen van vijf ketens, die door Apple zijn gecertificeerd. Het computerbedrijf bezit zelf één officiële Apple Store, in Amsterdam.