De Duitse dierenbescherming voert actie voor het recht om honden mee te nemen naar de werkplek.

Dat is in veel bedrijven nu nog verboden, terwijl de viervoeters juist goed zouden zijn voor de werksfeer. Werkgevers zijn opgeroepen op 27 juni mee te doen aan een proef tijdens de actiedag 'Kollege Hund' (collega hond).

Vanuit de politiek krijgen de actievoerders steun. Twaalf parlementariërs hebben zich voor de Bondsdag laten fotograferen met hun hond en eisen het recht op het huisdier mee te nemen naar hun werkplek.

Tot nu toe staat de Bondsdag dat alleen toe aan blinde medewerkers met een geleidehond. De SPD-parlementariër Silvia Schmidt geeft toe dat zij het verbod soms ontduikt en haar schoothondje Ribby het Rijksdaggebouw binnensmokkelt in haar handtas, aldus de krant Süddeutsche Zeitung.

Het initiatief om het huishoudelijk reglement van de Bondsdag te wijzigen, maakt veel los op sociale media in Duitsland. Menigeen vraagt zich af of de politici geen belangrijkere problemen hebben om op te lossen, zoals de honger in de wereld.

Allergisch

Ook zijn er burgers die vinden dat de parlementariërs ook moeten denken aan de rechten van mensen die bang of allergisch zijn voor honden. Tevens vreest iemand dat parlementariërs die chimpansees houden, die straks ook gaan meenemen naar de werkplek.

Als het huisdierenverbod wordt opgeheven, mag immers niet worden gediscrimineerd.