Oprichter van dance-onderneming ID&T Duncan Stutterheim wil 32 miljoen euro investeren om de voormalige Shell-toren in Amsterdam-Noord om te toveren tot creatieve hub voor de dance-industrie.

De financiering voor het project is bijna rond, zo verklaart hij aan Sprout. “Met een goed plan kun je nog steeds aankomen bij een bank.”

In oktober 2012 werd al bekend dat Stutterheim het pand op het Overhoeks aan het IJ in Amsterdam-Noord mag gaan uitbaten met Sander Groet, mede-eigenaar van Club Air. Het plan van de mannen won de aanbesteding uit 37 inzendingen.

Helft van de bank

Als de handtekeningen worden gezet dan zal de helft van de 32 miljoen van de bank komen. “We hebben zelf 16 miljoen eigen geld ingelegd.” Met dat geld wordt een creatieve hub gecreëerd.

 In de kroon van de toren komt  een observatieplatform, een ronddraaiend restaurant, panoramabar en een sky villa.  In het hart van de toren wordt plaatsgemaakt voor  bedrijven in de muziek- en dance-industrie , waaronder het door Stutterheim verkochte ID&T en Massive Music.

Incubator

Ook komt er een incubator voor creatief talent, het Nachtlab, waar Stutterheim ook in geïnvesteerd heeft. Onderin het gebouw komen een hotel, restaurant en club.

Met de realistaie van het project komt voor Stutterheim een droom uit. “Ik ben nu op een punt dat ik geen echte businessdromen meer heb, maar dat het tijd is geworden voor het najagen van puur persoonlijke dromen”, zegt hij.