De Duitse economie groeit dit jaar en in 2014 mogelijk iets minder hard dan eerder gedacht. De Duitse centrale bank stelde vrijdag de verwachtingen voor de groei licht naar beneden bij. 

De Bundesbank ziet nu een groei van 0,3 procent dit jaar (van een eerder gemelde 0,4 procent) en van 1,5 procent in 2014. Eerder dacht de bank dat de economie volgend jaar met 1,9 procent zou groeien.

Bankpresident Jens Weidmann liet weten dat ''er veel afhangt van de vraag of de economische situatie in de eurozone stabiliseert’’. Volgens de bank lijkt de bodem van de crisis inmiddels wel bereikt. Desalniettemin zijn er in de eurolanden nog tal van structurele problemen die een snel herstel verhinderen.

Inflatie

De inflatie in Duitsland komt volgens de Bundesbank dit jaar uit op 1,6 procent, iets hoger dan verwacht. In 2014 is de geldontwaarding juist iets lager met 1,5 procent.

De verwachting van de Bundesbank voor de economische groei in 2013 komt nu overeen met die van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF halveerde begin deze week de Duitse groeiverwachting tot 0,3 procent. Volgens het IMF heeft de grootste economie van Europa veel last van de problemen in de rest van de eurozone.