Verladersorganisatie EVO vreest voor de aantrekkelijkheid van Nederland als vestigingsland voor bedrijven door de mogelijke nieuwe bezuinigingen van het kabinet. 

“De stelling dat bedrijven die iets te vervoeren hebben, zich hier toch wel vestigen zolang Rotterdam ligt waar het ligt, gaat in een globaliserende wereld allang niet meer op”, zo verklaart algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

Van der Kuijl haalt aan dat de Nederlandse transportsector bedrijven nodig heeft die zich in Nederland vestigen om te groeien. “Die zorgen voor productie, handel, werkgelegenheid en daarmee voor economische groei en inkomsten voor ons allen, inclusief die van de overheid.”

Nieuwe bezuinigingsronde

Eerder protesteerde MKB-voorman Hans Biesheuvel al tegen de nieuwe bezuinigingsronde. “Ik sluit me daar graag bij aan”, aldus Van der Kuijl.

De algemeen directeur zegt verder protectionistische geluiden te horen in de politiek waar hij kritisch op is. “Het klinkt zo mooi: we zetten een hek om Nederland en er komt geen buitenlandse chauffeur of transporteur, die goedkoper is, meer in. Maar het hek dat je om Nederland zet, is voor veel handels- en productiebedrijven dan niet meer denkbeeldig.”