De Brabantse vastgoedondernemer Roger Lips vreest voor zijn positie als er meer bekend wordt over zijn persoonlijke faillissement en de herfinanciering van zijn concern. 

Ook denkt hij dat de belangen van zijn schoolgaande kinderen worden geschaad, omdat zij recent eigenaar werden van delen van zijn vermogen, zoals zijn huis in Zwitserland.

Lips heeft dat woensdag bepleit voor de behandeling van zijn hoger beroep tegen het persoonlijke faillissement. Het gerechtshof in Den Bosch gaf hem gelijk en behandelde de zaak daarom woensdagmiddag achter gesloten deuren.

De genationaliseerde banken SNS en ABN Amro, die zeggen dat ze geld tegoed hebben van Lips, gingen akkoord met een behandeling zonder pers en publiek.

Winkelcentrum The Wall

Lips is vooral bekend van grote projecten zoals het zieltogende winkelcentrum The Wall langs de A2, dat het toonbeeld werd van de slechte vastgoedavonturen die de SNS Bank in problemen brachten.

Hij werd in april failliet verklaard op aanvraag van ABN Amro. In totaal eisen financiers 91 miljoen euro van hem terug. Het hof doet op 20 juni uitspraak over zijn persoonlijke faillissement.