Nieuwsconcern Bloomberg start een investeringsfonds om jonge bedrijven van financiering te voorzien. Het fonds, Bloomberg Beta genaamd, heeft een budget van 75 miljoen dollar en de eerste investeringen zijn al gemaakt.

Het investeringsfonds volgt op een eigen incubator, Bloomberg Ventures, waarmee het concern jonge bedrijven hielp producten te ontwikkelen die later door Bloomberg gebruikt konden worden.

Bloomberg heeft al eerder in startups geïnvesteerd, maar het bedrijf deed dat als partner in investeringsmaatschappij Andreesen Horowitz. Horowitz investeerde eerder in Facebook en Twitter.  

Het nieuwe fonds is kenmerkend voor de richting die Bloomberg is ingeslagen. De nieuwsorganisatie breidt op forse wijze de verslaggeving over de technologiesector uit.  

Techstartups

Bloomberg is niet de eerste nieuwsorganisatie die een investeringsfonds opzet. The New York Times belegt bijvoorbeeld zelf ook in techstartups.

Edward Wasserman, decaan van de school voor journalistiek in Berkeley, vraagt zich af wat dit met de journalistieke ethiek van Bloomberg doet nu het concern gaat schrijven over dezelfde bedrijven waar het direct in investeert.