Het wordt winkels in lingerie en badkleding in de Indiase metropool Mumbai mogelijk verboden hun waar op etalagepoppen op straat aan te prijzen.

De schaars geklede poppen zouden mannen opwinden, waardoor zij zich aan vrouwen zouden vergrijpen.

De gemeenteraad nam een voorstel om de blote poppen te verbieden vorige maand met overweldigende meerderheid aan. Het besluit moet nog worden goedgekeurd door de gemeentecommissaris.

Raadslid Ritu Tawde zegt het voorstel te hebben ingediend, omdat de poppen vrouwen zouden neerhalen en mannen het hoofd op hol brengen. In India klinkt de roep om betere bescherming van vrouwen sterker sinds de dodelijke groepsverkrachting van een studente in een busje in de hoofdstad New Delhi in december.

Vrouwenlichaam

"Zulke mensen raken opgewonden van de poppen. Een etalagepop is per slot van rekening een replica van een vrouwenlichaam. Daarom ben ik tegen, omdat zulke poppen niet passen in de Indiase cultuur", zegt Tawde. Dat er in de hedendaagse wereld van alles te zien is op internet, ook mobiel, is volgens haar een hele andere kwestie.

"Als iemand porno wil zien op het net, dan is dat een bewuste keuze. In dit geval staan de poppen overal en hebben mensen geen keus. Ze lopen er tegenaan als ze hun huis uitgaan en op straat lopen."