HTC komt nog dit jaar met zeker vijf nieuwe smartphones op de markt waaronder een kleinere versie van de One, een 5,9 inch-phablet en een Butterfly S.

Dat berichten diverse Taiwanese websites op basis van anonieme bronnen. De geruchten kom overeen.

HTC zou in juni al een Butterfly S uitbrengen met een scherm van 5 inch en een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De telefoon heeft verder dezelfde Ultrapixel-camera als de HTC One (review) en een verbeterde accu. Wel zou het toestel iets dikker zijn dan de One.

De Ultrapixel-camera van HTC heeft een lagere 4,3 megapixel-resolutie, maar laat veel meer licht binnen waardoor de kwaliteit van de foto beter zou moeten zijn. De eerste Butterfly wordt pas sinds mei in Nederland verkocht en het is dus nog de vraag of de Butterfly S al snel naar Nederland komt.

Een kleinere variant van de populaire HTC One moet in juli op de markt verschijnen. Het toestel krijgt volgens diverse bronnen een 4,3 inch scherm waar de originele One een 4,7 inch-scherm heeft. De resolutie wordt verlaagd van 1920 x 1080 pixels naar 1280 x 720 en er zit een dual core-processor in. Ook dit toestel krijgt de bovengenoemde Ultrapixel-camera.

Phablet

Digitimes maakt ook melding van een grotere telefoon met de codenaam T6. Dit toestel zou een 5,9 inch full hd-scherm krijgen en de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800-processor van 2,3 GHz. Dat is het grote broertje van de Snapdragon 600 die in de HTC One en bijvoorbeeld Galaxy S4 zit. Verder is er nog weinig over het toestel bekend.

Dit jaar moeten er naar verluidt ook nog twee goedkopere modellen van HTC verschijnen. Een dual sim Desire 600 en een Desire 200 die gericht zullen zijn op opkomende markten en dus mogelijk niet in Nederland verschijnen.