"Ik ben woedend over de dreigende nieuwe bezuinigingen voor het mkb", zegt MKB Nederland-voorman Hans Biesheuvel.

"Ik zal vechten als een leeuw om ze tegen te gaan, het mkb-loket is dicht", aldus de strijdbare voorzitter, die de bui ziet hangen nu het kabinet mogelijk 6 miljard euro moet bezuinigen.

Biesheuvel spreekt donderdag voor een publiek vol ondernemers, tijdens de regiodag van de Week van de Ondernemer in Rotterdam. 

De voorman is vooral boos, omdat het mkb de motor van werkgelegenheid is. 'Grote bedrijven en de overheid krimpen', zegt hij. 'Als we de economie willen stimuleren dan moeten we investeren in het kleinbedrijf.'

Hogere btw en een beperkte startersaftrek zijn voor hem dan ook onacceptabel. Een luid applaus vanuit het publiek zegt dat de Rotterdamse ondernemers het daar mee eens zijn.

'We gooien miljarden weg aan zorgtoeslagen, dan moet de overheid niet bij het mkb komen aankloppen', aldus Biesheuvel.

Rutte

Volgens hem heeft premier Rutte gezegd dat hij bij een tekort geen lastenverzwaring meer zal opleggen, maar dat het geld uit bezuinigingen moet komen. 

Tijdens het jaarlijkse verantwoordingsdebat twee weken geleden stelde Rutte echter nog dat toekomstige bezuinigingsoperaties voor maximaal dertig procent uit lastenverzwaringen zullen bestaan.

NUzakelijk doet als mediapartner verslag van de Week van de Ondernemer, een congres dat de komende maanden het land in trekt met een aantal regio-edities. Deze week is het de beurt aan Rotterdam.