Medewerkers van het containerterminalbedrijf ECT hebben met een overgrote meerderheid ingestemd met een nieuwe cao. Enkele weken geleden sloten de bonden en ECT daar een akkoord over.

Dat meldt vakbond FNV Havens woensdag. De havenwerkers in Rotterdam krijgen een werkgarantie van vijf jaar.

"We zijn blij dat we dit onze mensen hebben kunnen bieden ondanks wat er op ons afkomt", liet een woordvoerder van ECT aan het Financieele Dagblad weten.

Ook krijgt het personeel loonsverhogingen en prijscompensaties die samen naar verwachting kunnen oplopen tot 15 procent.

Daarnaast zijn in de cao ook eenmalige uitkeringen opgenomen. Net als afspraken over oudere werknemers die korter willen werken en compensatie van het aow-gat vanaf 65 jaar.

Mooi resultaat

"Je krijgt nooit alles voor elkaar, maar als je in deze tijd om je heen kijkt hebben wij met zijn allen een mooi resultaat neergezet", zegt de bond.

ECT en de bonden hebben maanden met elkaar onderhandeld. In februari legden werknemers nog het werk neer om de onderhandelingen te beïnvloeden. 

Bij ECT werken zo’n 2400 mensen. Het bedrijf heeft drie terminals in de Rotterdamse haven. De cao loopt tot en met september 2017.