De Udense vastgoedhandelaar Roger Lips (49) moet de curatoren in zijn persoonlijke faillissement ook duidelijkheid verschaffen over het vermogen van zijn concern, stichtingen en zijn partner. 

De rechter in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald in het beroep dat Lips had aangespannen tegen de beslissing dat hij vragen over zijn concern moet beantwoorden.

De curatoren Jan Stadig en Flips Schreurs hebben nog geen volledig zicht in het vermogen van de vastgoedondernemer omdat hij weigert al hun vragen te beantwoorden.

De rechter constateert dat er in de periode voor het faillissement van Lips aanzienlijke vermogensverschuivingen hebben plaatsgevonden richting stichtingen en zijn partner. Bovendien kan de geplande herfinanciering van zijn concern van invloed zijn op zijn privéschuld, overweegt de rechtbank.

Informatie

Onder de informatieverplichting valt alle informatie over het vermogen waar Roger Lips over kon en kan beschikken, aldus de uitspraak.

Lips is vooral bekend van grote projecten zoals het zieltogende winkelcentrum The Wall langs de A2, dat het toonbeeld werd van de slechte vastgoedavonturen die de SNS Bank in problemen brachten. Hij werd in april failliet verklaard op aanvraag van ABN Amro.

Financiers eisen in totaal 91 miljoen euro van hem terug. Tegen het faillissement loopt nog hoger beroep.